Ταξιδεύοντας … στον Αργοσαρωνικό – Σαλαμίνα

Μια νέα κατηγορία προστίθεται στο blog και δεν είναι άλλη από κοντινούς ταξιδιωτικούς προορισμούς. Μην ξεχνάμε πως η τέρψη της ψυχής αγαπά τα ταξίδια. Επισκέψεις σε χώρους αρχαιολογικούς, πλούσιους από ιστορία κι όλα αυτά με τα χρώματα και τα αρώματα της Ελλάδας.

… όλοι οι προορισμοί είναι όμορφοι όταν τους αντικρίσεις με τα κατάλληλα μάτια. ΔΚ

Το ταξίδι στον Αργοσαρωνικό ξεκινάει με τη Σαλαμίνα. Ο κοντινότερος νησιωτικός προορισμός από την Αττική. Είναι ένα νησί με πλούσια ιστορία αλλά και όμορφα ηλιοβασιλέματα, που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από άλλους δημοφιλέστερους προορισμούς. Άλλωστε όλοι οι προορισμοί είναι όμορφοι όταν τους αντικρίσεις με τα κατάλληλα μάτια.

Αν πας, μην ξεχάσεις να επισκευτείς

Το σπήλαιο του Ευριπίδη (απαραίτητα τα αθλητικά παπούτσια μιας και έχει ανάβαση),

Το τύμβο των Σαλαμινομάχων

Τη Μυκηναϊκή Ακρόπολη των Κανακίων

Την ελιά της Όρσας (2500 ετών παρακαλώ)

Την Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης και την τελευταία κατοικία του Άγγελου Σικελιανού

Την Παναγία Ιμβριώτισσα (η εικόνα σώθηκε από το Ελληνικό νησί της Ίμβρου)

Αν αποφασίσεις να πας να ρίξεις και μια βουτιά, έχε στο νου οτι οι περισσότερες παραλίες είναι με πέτρα, οπότε προετοιμάσου κατάλληλα. Υπάρχουν και ημι-οργανωμένες αλλά και οργανωμένες πλαζ (δυστυχώς) που μπορούν να σου προσφέρουν κάτι να πιεις ή και ομπρέλες.

*Πάντα ήμουν και ακόμη είμαι, κατά της οργανωμένης πλαζ λόγω της ιδιωτικής εκμετάλλευσης του δημόσιου χώρου, αλλά και του κόσμου που μαζεύει συνήθως.*

Για περισσότερες πληροφορίες από επίσημο και ενημερωμένο ιστότοπο, δες εδώ.

tkasapidi

RN, PGDip(ED), Msc

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...